Societat

Coripe – Un poble de Sevilla afusella a un nino de Puigdemont

Si fa uns dies us ensenyàvem que durant la fira del ram del Vic, es va fer una diana amb una foto del Rei Felip VI, ara és un poble de Sevilla el que ha afusellat un nino de Puigdemont.

Coripe és un poble de Sevilla que  té una festa centenària i la que consideren d’Interès Turístic Nacional, “la Quema del Judas“, que consisteix que cada any s’afusella a alguna figura que representi alguna cosa negativa per a la societat. Aquest any li ha tocat a l’expresident Puigdemont, l’any passat la condemnada va ser la presumpta assassina de petit Gabriel Cruz, com si els delictes fossin comparables.

El nino que representava a Carles Puigdemont, portava un vestit negre amb un llaç groc i una estelada en forma de capa a l’esquena, era passejat per tot el poble escoltat pels seus fusellers que acabaran afusellant-lo, després de penjar-lo d’una figuera que col·loquen al costat de l’església.

A ritme de la música de la banda i el ball dels capgrossos, és tirotejat amb munició de salva fins que comença a cremar. La festa acaba quan el nino es crema totalment.

Mentre dura la cerimònia, la gent no para d’insultar a l’expresident, però no tan sols a ell, sinó a tota Catalunya, és l’Espanya dels “A por ellos“.

L’altre dia a Vic amb la diana del Rei, ho podem trobar bé o condemnar-ho, però era una cosa improvisada per un grup de gent, això de Coripe és una festa institucionalitzada, emparada per les autoritats municipals i pagada amb fons públics, utilitzant munició real que surt d’un cotxe de la policia municipal.

I el que és el més greu de tots, en el transcurs de la festa hi havia molts menors presenciant l’espectacle, pel que sembla els diners recaptats seran per finançar el viatge de fi de curs d’alguns nens. Si comencem ensenyant als nens com s’afusella un ninot, comencem malament.

El President de la Generalitat, Quim Torra ha afirmat que presentaran la denúncia pertinent per un presumpte delicte d’odi.

El vídeo que s’ha fet viral a les xarxes, ha tingut molta resposta de la gent, així com la de l’expresident Puigdemont   i la resposta de l’alcalde de Coripe justificant la festa, demostra que no tan sols sent odi per Puigdemont, sinó també pels àrabs.