Nacional

Cremen pneumàtics a la via de l’AVE entre Figueres i Girona per protestar per la visita del Rei

A primera hora d’aquest matí el servei de l’AVE entre Figueres i Girona s’ha hagut de suspendre a causa de la crema de pneumàtics a la via. Sembla que la crema és un acte de protesta per la visita que farà avui el rei Felip VI a Catalunya, ja que al voltant del foc s’ha trobat un domàs amb la corona.

En un principi Renfe que ha hagut de suspendre la circulació de quatre trens, ha informat que hi havia una avaria en la catenària, però més tard un portaveu de la Companyia ha reconegut que es tractava d’un sabotatge. Els 330 viatgers afectats han fet el viatge entre les dues ciutats gironines per carretera.

Aquest matí el Rei Felip VI visitarà el Monestir de Poblet i tant Òmnium com l’ANC han fet una crida de la gent de la comarca a concentrar-se davant de Poblet en protesta per la visita. També recomanen que donat el moment que estem vivint a causa dels rebrots de la Covid-19, no es desplaci gent de fora de la zona per tal d’evitar possibles contagis.

La concentració serà a les 10:30 a l’Espluga de Francolí per anar caminant fins al Monestir de Poblet, tots equipats amb mascaretes i guardant la distància de seguretat.