Societat

“De cañas al crematorio” el polèmic vídeo de la nova campanya per la Covid-19 de la Comunitat de Madrid

La Comunitat de Madrid ha posat en marxa una campanya per conscienciar a la gent sobre els riscos que té el Coronavirus i la necessitat que tots portem mascareta. Campanya dirigida especialment a la gent jove.

Amb el lema Protégeteprotégenos i el títol “De cañas al crematorio, el vídeo repassa les diferents temperatures que ens podem trobar en el nostre dia a dia:

Dins de casa a l’estiu: 32 °C, fent una cervesa amb els amics: 30 °C, en una discoteca: 28 °C, a l’hospital: 25 °C, dins l’UCI de l’hospital: 22 °C i finalment acaba en el forn crematori amb una temperatura de 980 °C. A continuació el missatge és “hi ha coses que fan més calor que la mascareta.”

Com sempre que hi ha una campanya d’aquest tipus, surten defensors i detractors a les xarxes socials, mentre uns pensen que el missatge de començar prenent una cervesa i acabar en un crematori, és l’única forma que la gent es conscienciï de portar mascareta, altres carreguen contra la mala gestió que està fent el govern davant la pandèmia de la Covid-19.

Segurament no sabrem mai com es van contagiar tants avis i àvies que malauradament ens han deixat aquests darrers mesos, però no fa gaire es va fer públic el cas d’una noia de 20 anys a Texas que va anar de festa amb uns amics i es va contagiar, com no tenia cap símptoma va anar a visitar als seus avis. El resultat va ser tots tres ingressats, ella va estar intubada durant 10 dies i quan va despertar i es va recuperar li van dir que el seu avi havia mort.

Recordeu: Mascareta, distancia i rentat de mans, no ens cansarem de repetir-ho. Campanyes d’aquests tipus no haurien de ser necessàries.