Nacional

Desarticulada una organització criminal de tràfic internacional de marihuana que operava des de Sant Andreu de la Barca


Segons nota de premsa dels Mossos d’Esquadra del dissabte 24 d’abril, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, es va desarticular una organització criminal internacional dedicada al tràfic de marihuana en la qual es van detenir 15 persones i es van decomissar quasi mitja tona de marihuana i 85 kg d’haixix.

L’organització operava des d’un taller mecànic de Sant Andreu de la Barca, taller que els servia de pantalla per ocultar la seva activitat delictiva. Des d’aquest centre logístic distribuïen la droga per diferents països europeus com França, Alemanya i Polònia.

L’operació anomenada “Delos” va començar ara fa un any arran d’unes sospites que en una nau industrial de la localitat del Baix Llobregat, es feien activitats relacionades amb el narcotràfic. Es van creuar les dades que tenien els tres cossos de seguretat i es va iniciar una investigació conjunta, que ara ha donat els seus fruits amb el desmantellament de l’organització criminal i l’acusació dels detinguts per presumpte delicte de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

El taller de Sant Andreu de la Barca servia de magatzem per després fer la distribució en camions cap a Europa. Entre els detinguts hi ha persones de nacionalitat espanyola, marroquina, iraniana, polonesa i búlgara, amb domicili a Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Esparreguera, Castellbisbal, Sant Vicenç dels Horts i Blanes.