Nacional

Destapen a Barcelona una trama de venda de preservatius falsos

Els Mossos d’Esquadra han obert investigació a dues empreses majoristes de drogueria per la distribució de preservatius falsos de la marca Durex. La trama es va destapar arran de la denúncia d’un client d’un supermercat de les Corts, que va detectar que les caixes eren diferents.

La investigació va començar al mes de maig quan inspectors del Departament de Salut conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, van fer una inspecció al supermercat de les Corts i van veure que s’estaven venent profilàctics falsificats i també una altra partida de la mateixa marca, que eren originals, però que no es poden comercialitzar a la Unió Europea, ja que no tenen la certificació de garantia sanitària, el marcatge CE.

El que van trobar eren capses de 12 unitats del model Durex Natural Confort, amb l’etiqueta en castellà i portuguès, del lot 1000221414, amb caducitat el maig del 2024.

A través de la investigació s’ha descobert que eren distribuïts per un magatzem de productes de drogueria a l’engròs de Sant Adrià del Besòs i una empresa similar de Santa Perpetua de Mogoda, que proveïen a petits supermercats de la zona de Barcelona. S’estima que des de fa dos anys, es poden haver-hi distribuït 15.000 capses de preservatius falsificats i més de 41.000 dels no autoritzats a la Unió Europea.

Els preservatius són considerats com un producte sanitari i per tant la seva falsificació pot ser constitutiva d’un delicte contra la salut pública, al marge de la denúncia que pugui presentar la marca Durex per la utilització del seu nom sense consentiment.