Internacional

Detectat el primer cas de “Flurona” a Israel, la combinació de grip i Covid


Les autoritats sanitàries d’Israel estan alertes per haver detectat el primer cas de l’anomenada “Flurona“, una infecció simultània de grip i Covid. La persona afectada és una dona embarassada de 30 anys que no havia rebut cap dosi de la vacuna contra la Covid ni la de la grip.

La dona està ingressada en el Centre Mèdic Beilinson de Petaj Tikva, una ciutat d’uns 250.000 habitants a uns vint quilòmetres de Tel-Aviv. Els sanitaris que l’atenen diuen que encara que està infectada pels dos virus alhora, la dona es troba bé, però la tenen en observació per si es pot desenvolupar una malaltia més greu. De moment l’estan tractant amb medicació adequada tant per a la grip com per a la Covid-19.

Israel que ara es troba amb un pic elevat de la variant òmicron, és un dels països de món que més vacunes ha administrat i encara que ja fa uns dies van aprovar l’administració d’una quarta dosi per a les persones més vulnerables, hi ha un corrent que aposta pel contagi massiu com a forma de posar fi a la pandèmia a través d’una immunitat col·lectiva.