Nacional

Detenen un perillós gihadista que pretenia atemptar a Catalunya


Els Mossos d’Esquadra han detingut un perillós gihadista que pretenia cometre un acte violent a Catalunya abans de viatjar a Síria per integrar-se en una organització terrorista. El passat dijous 9 de juny agents de la Comissaria dels Mossos de les Terres de l’Ebre van detenir a Mora d’Ebre a un home de trenta-dos anys que feia un any que investigaven per una presumpta participació en un delicte d’auto radicalització gihadista.

En el transcurs de la investigació es va poder observar que el detingut cada cop s’anava radicalitzant més, fent manifestacions a favor d’organitzacions gihadistes i mostrant la seva voluntat de marxar cap a Síria per integrar-se a elles i lluitar pels seus ideals. També havia proclamat la seva intenció de cometre algun atemptat abans d’abandonar Catalunya.

Els agents van detectar que el detingut sovint visualitzava vídeos relacionats amb el DAESH, en especial els dedicats al martiri de persones. La investigació dels Mossos d’Esquadra que ha estat coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d’Instrucció número 3, ha permès neutralitzar l’amenaça d’aquest individu que cada cop s’estava tornant més agressiu.

Aquesta mateixa setmana els Mossos d’Esquadra també van detenir a Vespella de Gaià a Tarragona un sospitós d’adoctrinar persones amb creences gihadistes.