Nacional

Detingudes tres persones d’una agència de viatges que falsificava proves PCR pels seus clients


Segons nota de premsa dels Mossos d’Esquadra, tres persones han estat detingudes després de detectar dues agències de viatges que falsificaven proves PCR perquè els seus clients poguessin viatjar.

Els detinguts són el responsable i dos treballadors d’una agència de viatges de Santa Coloma de Gramenet. També ha estat denunciat el responsable d’una altra agència de Mataró per falsificació documental i 27 clients estan sent investigats per haver demanat els certificats de PCR falsificats, 12 a Santa Coloma i 15 a Mataró.

Actualment en la majoria de viatges internacionals, els països demanen presentar un certificat de PCR negatiu per poder entrar al país, aquestes agències s’encarregaven de falsificar-los per tal que els seus clients poguessin viatjar.

L’alerta va saltar a Santa Coloma de Gramenet, es va fer una inspecció conjunta dels Mossos amb la Policia local i es van recollir diversos certificats de PCR per tal d’analitzar-los. Un cop consultat amb un laboratori de la zona es va poder determinar que havien estat falsificats. Amb aquesta informació es va procedir a fer les denúncies i detencions.