Successos

Detingut per col·locar explosius en una excavadora de l’empresa que el va acomiadar a Castellbisbal


Segons nota de premsa dels Mossos d’Esquadra, el passat 4 de maig van detenir un home de 45 anys de nacionalitat espanyola per presumptament haver col·locat explosius en una màquina excavadora de l’empresa que l’havia acomiadat.

El detingut, veí de l’Hospitalet de Llobregat, va col·locar un artefacte casolà dins el motor de l’excavadora, amb la intenció de detonar-lo quan arribessin els treballadors. Un dels empleats va detectar una garrafa plena de benzina connectada a una placa electrònica programada per esclatar a una hora determinada i va avisar als Mossos d’Esquadra de Rubí que van enviar al grup TEDAX-NRBQ per desactivar-lo.

Els fets van passar el 10 de març a les 8 del matí i arran de la investigació que han fet els Mossos, s’ha pogut detenir el presumpte autor de l’atemptat. Ara se l’acusarà dels delictes d’homicidi en grau de temptativa, un de tinença il·lícita d’artefacte incendiari i un de danys en grau de temptativa.

De la investigació s’ha pogut saber que el detingut havia treballat per l’empresa propietària de la màquina excavadora i havia estat acomiadat feia poc. L’excavadora on va instal·lar l’artefacte estava ubicada en una obra a Castellbisbal. Es dóna la circumstància que la setmana abans també va haver-hi un sabotatge a la mateixa obra, algú va posar sucre al dipòsit de benzina de dues màquines.

El passat 4 de maig els Mossos van fer un registre en el domicili del detingut on van trobar diferents components similars als que s’havien trobat en l’excavadora de Castellbisbal i van procedir a la seva detenció, l’endemà va passar a disposició judicial i el jutjat de guàrdia de Rubí va decretar l’ingrés a la presó.