Successos

Detingut un veí de Castellví de Rosanes com a presumpte autor de l’incendi de la setmana passada

Els Mossos d’Esquadra han fet públic a través del seu perfil de Twitter que aquest matí han detingut a un veí de la urbanització Can Sunyer de Castellví de Rosanes, com a presumpte autor de l’incendi que es va originar la setmana passada en aquesta població i que es va propagar fins a Martorell, cremant a prop de 200 hectàrees de terreny forestal.

El detingut seria l’home que estava fent treballs de soldadura a casa seva a menys de 500 metres de la massa forestal i presumptament alguna espurna seria la causant de l’incendi, segons la investigació dels Mossos d’Esquadra en col·laboració amb els Agents Rurals. A la zona on es va iniciar el foc es van localitzar eines i es van poder recollir mostres de les restes d’un treball de soldadura, incloses les barnilles de soldar.

En un primer moment també es va tenir en compte la possibilitat que el foc s’iniciés en una línia elèctrica que passa per la zona, però després d’efectuar les corresponents comprovacions amb drons i càmeres i no es va trobar cap anomalia en la línia, aquesta possibilitat va quedar descartada.

El presumpte autor de l’incendi està detingut en les dependències dels Mossos d’Esquadra de Martorell i demà passarà a disposició judicial.

Recordem que entre el 15 de març i el 15 d’octubre per fer treballs mecànics en terrenys forestals o a menys de 500 metres d’aquests, cal disposar d’una autorització administrativa per l’elevat risc d’incendi forestal que representen.

Així ha quedat el paratge cremat entre Castellví de Rosanes i Martorell