Successos

Detinguts quatre presumptes jihadistes a Barcelona i un altre a Madrid


El passat dilluns la Policia Nacional va detenir quatre presumptes jihadistes a Barcelona i un altre a Madrid que per les armes i munició confiscada podrien estar preparant un atemptat. Segons avança La Vanguardia, tots cinc serien de nacionalitat algeriana.

Entre els detinguts hi hauria un suposat líder que es dedicava a captar i adoctrinar els altres. Durant el registre als habitatges on residien s’ha trobat matxets, 9 mil·límetres, així com objectes per falsificar documents.

Ha estat la Comissaria General d’Informació (CGI)  la que han dirigit l’operació des que el passat mes de desembre van tenir notícies que un ciutadà algerià exmembre del Daesh, que ja havia combatut a Síria i l’Iraq, havia entrat en territori espanyol amb la intenció d’atemptar a França.

Els agents haurien localitzat al cap de la cèl·lula que mesos després va entrar en contacte amb els altres detinguts. Segons publica ABC, el líder era un retornat que hauria combatut en les files del Daesh i que ja havia complert condemna a Algèria per fets relacionats amb el jihadisme.

Quatre dels arrestats després de declarar davant l’Audiència Nacional, han ingressat a la presó, el cinquè declararà d’aquí a uns dies, ja que està en una presó catalana complint condemna per altres delictes.

Ara el líder està acusat presumptament d’integració o col·laboració amb banda terrorista, adoctrinament i tinença d’armes, a la resta dels detinguts se’ls considera com adoctrinats per cometre atemptats jihadistes.