Nacional

DOCUMENT de l’ONU demanant la immediata llibertat de Junqueras, Sánchez i Cuixart

El Grup de Treball contra les Detencions Arbitràries de l’ONU, ja ha fet públic el seu veredicte en el cas dels tres presos polítics catalans, Oriol Junqueras, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, en el que demanen que siguin alliberats immediatament. També insta al govern espanyol a indemnitzar-los i a fer una investigació exhaustiva independent del cas.

En el mateix informe demanen a l’estat espanyol i a les defenses dels acusats que en el termini de sis mesos, els hi comuniquin si han estat alliberats, si s’ha obert una investigació per la vulneració dels drets dels presos polítics i si l’estat modifica les lleis per adequar-les a les seves obligacions internacionals, reservant-se el dret d’emprendre les accions necessàries per fer un seguiment propi del cas, amb la finalitat d’informar el Consell de Drets Humans de l’ONU.


Aprofitant aquest document, Benet Salellas, advocat de la defensa de Jordi Cuixart, ha demanat la immediata posada en llibertat del seu client, en la sessió d’aquesta tarda al Suprem. Manuel Marchena li ha respost que està en el seu dret de fer-ho, però s’ha de fer el tràmit per escrit, per traslladar-lo a les parts i la posterior resolució del Tribunal. Salellas entrarà aquesta mateixa tarda la petició per escrit.