Successos

Dos morts i diversos ferits en l’explosió de Tarragona

En l’explosió ocorreguda ahir a la tarda en l’empresa IQOXE en el complex de la Petroquímica de Tarragona, va resultar mort un home a conseqüència de l’ona expansiva, diversos ferits, dos amb ferides greus per grans cremades que van ser traslladats en helicòpter medicalitzat a l’hospital de La Vall d’Hebron i altres menys greus que han estat atesos en hospitals de la zona. Aquest matí també s’ha trobat el cos de la persona que estava desaàreguda des del moment de l’explosió.

La víctima mortal estava a casa en el barri tarragoní de Torreforta, a uns tres quilòmetres de l’explosió, l’ona expansiva va desplaçar una planxa metàl·lica d’una tona que va entrar per una finestra de l’edifici i va provocar l’esfondrament del terra. Es tracta d’un home d’entre 50 i 60 anys, veí molt conegut del barri, ja que tenia una botiga de fruites.

L’edifici va ser desallotjat i ara estan a l’espera dels estudis dels arquitectes per tal de veure quina afectació ha tingut per l’ona expansiva.

Un treballador de l’empresa IQOEX que estava desaparegut des del moment de l’explosió, ha estat trobat aquesdt matí.

Els bombers han estabilitzat l’incendi i a hores d’ara continuen refredant la zona per evitar possibles noves explosions. S’espera que l’òxid d’etilè de l’interior del tanc que va provocar l’explosió s’acabi de consumir per a extingir les flames que encara es fan visibles.

Moltes han estat les crítiques al voltant del protocol de seguretat que va haver-hi, molts veïns es queixen que les sirenes no van sonar en cap moment. El conseller Buch afirma que en un primer moment Protecció Civil va demanar, a través de les xarxes socials, un confinament de la població de forma preventiva, però en el moment en què anaven a fer sonar les sirenes va arribar l’informe dels bombers indicant que el núvol no era tòxic i no representava cap perill per salut.