Societat

El 25% dels aspirants a Policia Nacional descartats per suspendre l’examen d’ortografia. 

Un 25% dels aspirants a Policia Nacional que es van presentar a les darreres oposicions a València, han suspès per culpa de l’examen d’ortografia. 

Les oposicions consten de tres parts, en la primera es fan les proves físiques i els que la superen han de fer un exercici d’ortografia en llengua castellana i un qüestionari de 100 preguntes sobre el temari de les oposicions. Finalment se sotmeten a una entrevista, un test psicotècnic i un reconeixement mèdic.

En les oposicions que s’han fet recentment a València es van presentar un total de 16.000 aspirants, 3.900 van quedar descartats en la prova d’ortografia per la quantitat d’errades que van fer.

Els aspirants suspesos han anunciat que presentaran un recurs, ja que aquest any han elevat la nota de tall d’un 5 al 6,2.

El passat més de juliol també es va saber que el 43% dels aspirants a l’última convocatòria de les oposicions per a Guàrdia Civil, van ser exclosos pel mateix motiu, no superar la prova en la qual s’avaluava la forma correcta d’escriure en castellà. Dels 27.000 presentats, més de 10.000 van ser descartats.