Societat

El Banc de Sang fa una crida demanant més de donacions al dia per poder atendre als pacients hospitalitzats.


El Banc de Sang i Teixits anuncia que a causa de la recuperació de les intervencions quirúrgiques que s’havien ajornat per causa de la pandèmia de la Covid, les necessitats diàries de sang han augmentat des del passat mes de setembre. Farien falta entre 1.100 i 1.200 donacions diàries per garantir les transfusions, especialment de plaquetes que necessiten les persones intervingudes.

Les plaquetes només tenen una duració de cinc dies, d’aquí la importància de mantenir un ritme de donacions constants cada dia. Des de principi d’any s’han rebut 10.000 donacions més que en el 2019, abans de la pandèmia, però encara fan falta més.

El Banc de Sang té una reserva per a situacions d’emergència, però a causa de l’augment de l’activitat hospitalària que fins ara estava limitada a pacients Covid i urgències, les reserves han baixat a 6.000, quan la xifra ideal seria de 10.000.

Una de les coses que caracteritza a Catalunya és la solidaritat de la seva gent, només cal veure la xifra que es recapta cada any en La Marató de TV3, per això des d’aquí fem una crida a què us animeu a fer una donació de sang, tenint en compte que cada una beneficiarà a tres persones, perquè la sang se separa en glòbuls vermells, plaquetes i plasma, per a cada persona segons el tractament que necessiti cada pacient.

El 55% dels glòbuls vermells són per especialitats mèdiques, el 40% per intervencions quirúrgiques i les plaquetes s’utilitzen per prevenir hemorràgies en pacients amb dèficit d’aquest component de la sang.

Per donar sang només cal ser major d’edat, pesar més de 50 kg i estar bé de salut. A la web del Banc de Sang  trobareu els 12 hospitals on es poden fer donacions i quan en el vostre poble o ciutat facin campanya de donació, no ho dubteu. Ara que s’han recuperat les intervencions quirúrgiques no deixem als pacients sense sang.