Successos

El bomber mort ahir a la Central Nuclear d’Ascó va morir intentant ajudar a una companya


Ahir a la nit ja us avançàvem la notícia de la mort d’una persona i altres tres ferides per la inhalació de CO₂ a la Central Nuclear d’Ascó. Avui a mesura que van passant les hores, es van coneixent més detalls del fatal accident. La persona morta és un bomber que intentava ajudar a una treballadora de la central.

Segons un comunicat facilitat pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN), en el moment que es va produir la fuga de CO₂ els bombers de l’empresa es van dispersar per la zona de la fuita per comprovar que no quedava cap treballador a dins. La víctima mortal es va trobar una treballadora del servei de vigilància inconscient a terra.

En aquell moment segurament el bomber es va treure el seu respirador per intentar ajudar a la dona i tots dos van quedar inconscients. Els companys els van trobar a tots dos inconscients a terra i van procedir a l’evacuació, primer la dona perquè no duia el respirador i després al seu company.

Un cop fora els serveis d’emergència SEM, van aconseguir reanimar a la dona que va ser traslladada a un centre hospitalari en estat greu, però malauradament no van poder fer res per salvar-li la vida al bomber.

El sindicat CCOO ha emès un comunicat per agrair el valor que va tenir bomber de l’empresa Falck que va aconseguir salvar-li la vida a la treballadora que estava en perill. Han convocat un minut de silenci aquest migdia a la Central Nuclear d’Ascó i treballaran per aclarir les circumstàncies del sinistre.