Nacional

El cas Palau continua: Millet i Montull investigats per nous presumptes delictes


Fèlix Maria Millet i Jordi Montull tornen a ser investigats per nous presumptes delictes. Segons avança El País, un jutjat de Granollers ha obert investigació a Millet arran d’una denúncia de l’Agència Tributària per la desaparició de diferents objectes que tenia a la seva casa de l’Ametlla del Vallès i que estaven embargats per poder fer front als 23 milions d’euros que se li demanen conjuntament amb Jordi Montull per l’espoli al Palau de la Música.

Entre els objectes que estaven inventariats per l’embargament i que han desaparegut figuren un piano de cua, diferents objectes i figures d’ivori com dos ullals, tres figures de pedra amb motius africans i un capçal de llit del segle XVIII. Ara Millet de 85 anys haurà de tornar a declarar pels presumptes delictes de falsedat documental i apropiació indeguda.

Jordi Montull també està investigat de nou per l’Audiència de Barcelona per haver ocultat el cobrament del lloguer d’un pis que té en propietat al Masnou. Quan va ser condemnat va declarar que els únics ingressos que tenia per fer front al pagament al qual havia estat condemnat pel cas Palau, era una pensió de jubilació de 2.000 euros i es va comprometre a pagar 500 euros mensuals.

Ara s’ha descobert que a més cobra el lloguer d’una propietat que té a mitges amb la seva esposa al Masnou. L’Audiència de Barcelona s’està plantejant la denúncia contra Montull per ocultació deliberada d’ingressos.

Millet va ser condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó i una multa de 4,1 milions d’euros. Montull a 7 anys i mig de presó i el pagament de 2,9 milions d’euros de multa. Tots dos han de retornar conjuntament 23 milions d’euros per l’espoli del Palau.