Internacional

El Club on van néixer els Beatles a punt de tancar per culpa del Coronavirus

Foto: Cavern Club

Molts seran els bars, pubs, discoteques i clubs que no tornaran a obrir quan superem la pandèmia de la Covid-19 i un d’ells podria ser The Cavern Club de la Mathew Street de Liverpool, on va néixer la banda pop més famosa de la història, The Beatles.

The Cavern Club és conegut a Liverpool com el club dels Beatles perquè en ell van començar i on van actuar 292 cops entre els anys 1961 i 1963. Allà precisament va ser on van conèixer al que després seria el seu mànager, Brian Epstein i que els va portar al camí de la fama mundial.

El 3 d’agost de 1963 The Beatles van fer la seva darrera actuació en el Cavern Club, mai van tornar a tocar en ell, però el local ja era el local de moda de l’època i amb el pas dels anys s’ha convertit en tota una llegenda.

Aquesta estàtua de bronze va ser un regal de The Cavern Club a la ciutat per commemorar el 50 aniversari de l’últim concert dels Beatles a Liverpool el 5 de desembre de 1965. Està ubicada a la Rivera del Riu Mersey.

L’any 1973 va tancar perquè feien un nou edifici de diverses plantes damunt del soterrani on era el Cavern Club, va ser l’any 1991 quan va tornar a obrir uns metres més enllà però conservant part de les antigues instal·lacions.

Ara potser el Coronavirus serà el responsable del tancament definitiu, ja que porta tancat des de principis de primavera per les restriccions imposades pel govern britànic a causa de la Covid-19. Els propietaris afirmen que perden més de 35.000 € a la setmana i han anat sobrevivint gràcies als estalvis que tenien, però ja s’estan esgotant.

L’alcalde de Liverpool qualifica de tragèdia per la ciutat i per la música el tancament de Cavern Club, però no poden facilitar cap ajuda financera en aquests moments que molts ciutadans s’han quedat sense feina i estan passant gana, per tant són la seva prioritat.