Societat

El Col·legi d’Advocats de Barcelona proposa canviar la llei per poder fer fora els okupes més aviat

El Col·legi d’Advocats de Barcelona proposa fer una reforma en la llei per poder fer fora els okupes més ràpidament del que es fa actualment, que en haver d’esperar una sentència ferma per desallotjar una casa ocupada, el procediment es pot allargar fins als dos anys.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona el que demana és que es pugui fer fora els okupes durant les 48 hores següents a la presentació de la denúncia, que es doni aquest termini de temps a les persones que ocupen l’habitatge per presentar algun títol que els legitimi a habitar la casa, com escriptura o contracte de lloguer. En cas de no fer-ho, poder fer el desallotjament immediat i posar en coneixement dels serveis socials de l’ajuntament corresponent per un possible reallotjament en cas de persones vulnerables.

Amb aquesta iniciativa el que pretenen és protegir als propietaris, en molts casos de segones residències, no deixar desemparats als okupes vulnerables remetent-los a serveis socials i lluitar contra les màfies que controlen el mercat dels habitatges buits.