Nacional

El Consell General d’Infermeria demana que Fernando Simón es disculpi pels seus comentaris sexistes


El Consell General d’Infermeria exigeix que el portaveu del Ministeri de Sanitat pel que fa a la pandèmia de la Covid-19, Fernando Simón, es disculpi pels seus comentaris sexistes sobre el col·lectiu d’infermeres, que desafortunadament va fer en una xerrada que va tenir a través de streaming amb la parella d’escaladors Iker i Eneko Pou.

En un moment de la conversa Fernando Simón va tenir una resposta d’allò més sexista a una pregunta del tot masclista feta pels dos germans escaladors, si hem de condemnar la resposta, també s’ha de fer el mateix amb la pregunta.

En el transcurs de la xerrada quan estaven repassant el currículum de l’epidemiòleg, un dels interlocutors li diu a Simón:

“Fernando, no nos ha quedado muy claro si le gustaban las enfermedades infecciosas o las enfermeras infecciosas

Al que Fernando Simón respon:

“No les preguntaba si eran infecciosas o no, eso se veía unos días después“.

Aquestes paraules han tingut una gran repercussió a les xarxes socials i en altres àmbits més institucionals, provocant la denúncia del Grup Parlamentari Popular davant el Ministeri d’Igualtat i ara és el Consell General d’Infermeria el que exigeix disculpes i si no ho fa, demanaran la seva dimissió i la reprovació a través del Congrés dels Diputats.

Malauradament aquests comentaris sexistes encara estan molt arrelats en una part de la població, fins al punt que en moltes ocasions no els donem la importància que tenen. Denunciar aquests fets és un bon sistema per acabar amb ells i ensenyar a qui els fa, que la societat encara que sigui a poc a poc va evolucionant i no permet aquest tipus de comentaris.