Nacional

El conseller Argimon demana prudència després que la variant Delta Plus de la Covid hagi arribat a Catalunya


El conseller de Salut Josep Maria Argimon ha demanat prudència a la ciutadania després que la variant Delta Plus detectada al Regne Unit hagi arribat a Catalunya. Encara que de moment els casos “es poden comptar amb els dits d’una mà” hem de tenir precaució, ja que a la tardor és l’època que més contagis es produeixen tant de la grip com del coronavirus. El conseller insisteix en la necessitat de dur la mascareta en els interiors i a l’aire lliure sempre que no es pugui respectar la distància de seguretat.

Afortunadament a Catalunya més d’un milió de persones ja tenen una immunització natural per haver passat la Covid, concretament 1.000.468 i 8 de cada 10 catalans de més de dotze anys ja tenen la pauta completa de vacunació, pel que en cas que arribi una sisena onada es preveu que no sigui tan greu com les anteriors, però sempre és convenient extremar les precaucions.

Argimon va confirmar que hi havia cinc casos de la nova variant Delta Plus, però com en totes les onades, segur que s’estendrà. De moment està en estudi si aquesta variant és més contagiosa i més resistent a les vacunes. També va aprofitar per dir que per motius pedagògics, s’està valorant la possibilitat de treure les mascaretes als patis i a les escoles, el conseller creu que no és lògic que es retiri l’obligatorietat de la mascareta en teatres o gimnasos i en canvi continuï a les escoles.

Des de l’inici de la pandèmia a Catalunya han mort 23.991 persones a causa de la Covid. En les darreres hores s’han produït quatre morts i 661 nous contagis.