Nacional

El Corte Inglés prepara una retallada de la plantilla que podria afectar a 3.000 treballadors


La pandèmia també li ha passat factura a El Corte Inglés, la multinacional espanyola està preparant una retallada de la plantilla que afectarà 3.000 treballadors per fer front a la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 i adaptar-se a l’augment del comerç per internet.

Avui es reuniran amb els sindicats per proposar-los un pla per fer front a la crisi i que suposa la retallada de la plantilla que afectarà 2.500 empleats de les botigues i uns 500 de l’estructura central de l’empresa. El tancament dels centres comercials durant la pandèmia ha fet que El Corte Inglés no pugui subsistir només amb el sector d’alimentació obert.

L’empresa plantejarà als sindicats sortides voluntàries i el tancament d’alguna de les botigues com la que es va fer ara fa un mes i mig del centre de Francesc Macià de Barcelona o la de Linares (Jaén) que fa dies van anunciar el tancament.

El Corte Inglés de Francesc Macià tanca definitivament després de 28 anys.

Una de les àrees que més han patit la crisi ha estat el de l’Agència de Viatges, ja que en els períodes en què les botigues podien estar obertes, el turisme continuava estancat. Aquesta reestructuració afectarà un 4% de la plantilla que és de 90.000 persones i significarà una despesa en acomiadaments d’uns 200.000 euros, que segons El Confidencial, pagaran amb els ingressos de les desinversions immobiliàries que han fet darrerament.