Internacional

El demòcrata Joe Biden li guanya la Presidència dels Estats Units al republicà Donald Trump


Joseph Robinette Biden Jr. nascut a Pennsilvània ara farà 78 anys és el guanyador de les eleccions a la presidència dels Estats Units amb 273 electors, tres més dels necessaris, després de vèncer a Donald Trump a Pennsilvània.

Biden és resident a Delaware, petit estat pel qual va ser sis cops senador i el 47è vicepresident durant el mandat de Barack Obama, des del 2009 fins al 2017. El candidat demòcrata ha rebut la notícia en companyia de la seva família i aquesta nit farà un discurs a la nació nord-americana.

El republicà Donald Trump ha volgut passar el dia jugant al golf en el seu complex de Sterling a Virgínia. Com ja ha anunciat en diferents ocasions portarà als tribunals la victòria de Biden amb el convenciment que el vot per correu, que finalment li ha donat la victòria a Biden, ha estat manipulat.

La vida de Joe Biden està envoltada de tragèdies, l’any 1972 va perdre en un accident de cotxe a la seva primera esposa i la seva filla petita. L’any 2015 va perdre un altre fill, en aquest cas a causa d’un càncer cerebral.

En aquells moments tenia pensat presentar-se a la presidència del seu país, però va fer marxa enrere per la mort del seu fill, malgrat que aquest li havia demanat que no es retirés. En aquelles dates va saltar al món de la política americana Donald Trump que va guanyar les eleccions l’any 2017.

Joe Biden que ha dedicat mitja vida al món de la política, s’ha convertit en el president més gran dels Estats Units, ja que el 20 de novembre farà 78 anys. En aquests moments de pandèmia cal destacar que durant la vicepresidència amb Obama es va aprovar la Llei de la Cura de la Salut a Baix Preu, una gran fita en un país on la sanitat pública no existeix.

Joe Biden ha volgut pronunciar les primeres paraules a través de Twitter:

“Amèrica, m’honra haver estat elegit president del nostre gran país. El treball que tenim per davant serà dur, però els prometo que seré un president per a tots els estatunidencs, hagin votat per mi o no. Mantindré la fe que heu dipositat en mi”.