EsportsInternacional

El futur negre de Novak Djokovic en el món del tenis professional si no es vacuna


Després que ahir Novak Djokovic va haver d’abandonar Austràlia deportat en haver-se cancel·lat el seu visat per no estar vacunat, al tenista serbi li espera un futur molt negre en el món professional del tenis si no pren la decisió de vacunar-se.

El govern australià ja ha anunciat que si Djokovic no canvia d’opinió, no podrà participar en les pròximes edicions de l’Open i en aquest aspecte ara també s’ha pronunciat el govern francès. Si Djokovic tenia aspiracions a participar en el Roland Garros que començarà a finals de maig, el govern de Macron ja ha anunciat que tots els tenistes que participin hauran de tenir la pauta completa de vacunació.

A causa de la variant òmicron França està prenent mesures molt més restrictives com demanar el certificat de vacunació per a moltes de les activitats socials i esportives. La ministra d’Esports, Roxana Maracineanu, ha manifestat que si el seu país pensava fer excepcions amb els esportistes en les competicions internacionals, pels protocols imposats per les diferents federacions, ara fan marxa enrere i tots, tant els professionals dels esports com els assistents hauran d’estar vacunats, no servirà un test PCR negatiu.

Aquest és el panorama que li espera a Novak Djokovic si no es decideix a vacunar-se. De moment ja s’ha perdut el primer torneig de l’any, l’Open d’Austràlia, es perdrà el Roland Garros de França i tampoc podrà participar en els que se celebrin als Estats Units, ja que la pauta de vacunació també és obligatòria per entrar al país.

De moment el que no s’ha pronunciat al respecte és el govern del Regne Unit pel que fa a Wimbledon. Recordem que per entrar sense vacunar hauria de fer una quarantena de deu dies i donar negatiu en dos tests PCR fets durant el confinament.