Nacional

El govern central denunciarà per un delicte d’odi la manifestació del dissabte al barri de Chueca de Madrid.

Foto: Twitter @DelsRomero

Dissabte passat un grup de neonazis es van manifestar pels carrers del barri de Chueca de la capital madrilenya. No podien haver triat un entorn més adequat per mostrar el seu rebuig al col·lectiu LGTBI i els immigrants. Històricament el barri de Chueca és un dels barris gais més coneguts de tota Europa, cada any celebren la festa de l’Orgull i és un referent per a tot el col·lectiu LGTBI.

En la manifestació de dissabte els participants portaven pancartes amb simbologia nazi, cantaven consignes en contra el matrimoni homosexual, contra les persones afectades pel VIH, contra els immigrants. En el transcurs de la manifestació es van poder sentir:

“Fuera sidosos de Madrid”

“Tú no eres español porque no eres blanco”

“Se va a acabar el matrimonio homosexual”

També es va poder escoltar com cantaven el “Cara al Sol” mentre passejaven pels carrers de Chueca aixecant el braç dret, símbol del nazisme.

La manifestació que estava autoritzada pel govern de l’ajuntament de Madrid, va acabar amb un detingut. La portaveu del govern municipal ha titllat les consignes que es van sentir “d’absolutament rebutjables i inacceptables” i la ministra d’Igualtat Irene Montero ha anunciat a través del seu perfil de Twitter que davant d’aquests fets ho posaran en coneixement de la Fiscalia.

El líder de ‘Más País’, Iñigo Errejón també ha anunciat que portarà els fets al Congrés i demanarà explicació sobre els criteris que es van seguir per autoritzar la manifestació.