Nacional

El govern donarà una paga única de 200 euros a les famílies més necessitades.

Segons ha explicat avui a TV3 el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani a TV3, el govern està ultimant els detalls per oferir una paga única de 200 euros a unes cent mil famílies necessitades de Catalunya.

Les persones que podran optar a aquesta prestació única seran aquelles que hagin estat afectades per un ERTO, els aturats i els autònoms que encara no han cobrat la prestació corresponent de l’Estat i que tinguin càrregues familiars.

Aquests 200 euros hauran de destinar-se a alimentació, farmàcia o altres productes de primera necessitat, per tal que aquestes famílies que encara no disposen de les prestacions oficials, no hagin d’endeutar-se per poder fer front a les despeses bàsiques.

Un altre dels requisits per sol·licitar-la és que els ingressos de la unitat familiar durant l’estat d’alarma s’hagin reduït més del 30% amb relació als ingressos mensuals del mes de febrer passat i que els obtinguts en març i abril siguin de mitjana, inferiors a 2.098,37 € bruts mensuals.

Un cop aprovada pel Consell de Govern, que es preveu sigui aquesta setmana, es podrà sol·licitar per internet i serà compatible amb qualsevol altra prestació de les diferents administracions, com la que hem conegut avui mateix de l’Ajuntament de Barcelona. El consistori barceloní donarà 300 euros als autònoms que hagin perdut un 75% d’ingressos o que hagin tancat el negoci a causa de la Covid-19.