Nacional

El govern preveu reformar el delicte de sedició abans de final d’any

La reforma del Codi Penal pel que respecta al delicte de sedició és una assignatura pendent que té el govern de Pedro Sánchez des de l’inici de la present legislatura i que ell mateix va voler reafirmar la setmana passada.

Dimarts passat la vicepresidenta primera Carmen Calvo va presentar el Pla Normatiu pel pròxim semestre, però no va voler entrar en detalls sobre la possible reforma del delicte de sedició, en canvi el Ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, en declaracions fetes a la Cadena Ser, sí que va voler confirmar la necessitat de la reforma, ja que és un delicte regulat fa 144 anys i en països del nostre entorn les condemnes per actes d’aquest tipus tenen una regulació molt diferent.

El Ministre argumenta per justificar la reforma que estan tenint problemes amb països europeus per la diferència de tractament que tenen aquestes accions i la prova és la negativa a l’extradició dels polítics independentistes catalans.

La idea és adaptar el tipus penal del delicte de sedició a la tipologia que té en altres països europeus, cosa que podria beneficiar als presos polítics catalans condemnats i empresonats per aquest delicte, ja que qualsevol reforma del Codi Penal que beneficiï al condemnat, té efectes retroactius.

Malgrat que el mateix president Pedro Sánchez diu que no té res a veure aquesta reforma amb la pròxima aprovació dels pressupostos, afirma que els dos temes viatgen en carrils diferents, és molt sospitós que precisament sigui ara que tenim l’aprovació dels pressupostos a la vista, s’afronti la reforma del delicte de sedició.