Esports

El jove jugador del Barça Ilaix Moriba no para de rebre insults racistes per les xarxes socials


Ilaix Moriba ja va ser notícia fa uns dies quan no va voler acceptar l’oferta de renovació del contracte que té amb el Barça amb qui encara li queda una temporada. La temporada passada Ilaix va acabar jugant amb el primer equip, però ara a causa de no voler renovar amb les condicions que li ofereix el club, l’han enviat de nou a entrenar amb el Barca B.

Avui és notícia per un tema molt més trist que potser s’està produint per la negativa del jugador de renovar el contracte o per algun altre motiu, però en cap cas es pot justificar. Ilaix té un perfil a TikTok amb el que es comunica amb els seus 300 mil seguidors. Des que es va conèixer la notícia de la negativa a renovar, no paren d’enviar-li missatges racistes.

Des de “Ningú vol un negre com tu”, “Mico fastigós” “En un altre lloc trobaràs plàtans” o altres de més greus com “Si et veig t’apunyalo”. Ara Ilaix Moriba ha gravat un vídeo mostrant les captures de pantalla amb els insults i amb cara de perplexitat pel que està llegint.

El racisme en el món del futbol no és nou, ja en temps d’Eto’o, de Boateng o altres jugadors de color, se sentien insults racistes en els camps de futbol. Recordem el que va passar el desembre del 2019 quan per primer cop es va suspendre un partit de lliga per culpa d’insults racistes a un jugador de l’Albacete, concretament li cridaven “nazi” a Roberto Zozulia, que ara torna a ser notícia perquè l’afició de l’Alcorcón rebutja el seu fitxatge pel seu passat que el relacionava amb certes ideologies nazis.

@ilaixmk

♬ Originalton – Ilaix Moriba