Nacional

El jutge arxiva la causa contra Toni Soler per comparar els Mossos amb gossos en un gag televisiu


El jutge ha arxivat les diligències obertes per una denúncia presentada pel sindicat de Mossos d’Esquadra contra el presentador del programa “Està passant”, Toni Soler i els guionistes Jair Domínguez i Magí García, així com a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) com a responsable civil subsidiaria.

La denúncia que va presentar el sindicat dels Mossos al Jutjat de Sant Feliu de Llobregat, va ser arran d’un gag que van fer en el programa del 16 d’octubre del 2019 on comparaven als Mossos d’Esquadra amb gossos, per la seva actuació en les manifestacions que es van produir contra la sentència del procés. El jutge estima que no tenen la gravetat necessària per a poder-les considerar com conducta penal i estan emparades dins la llibertat d’expressió.

La Fiscalia estimava que els tres professionals de TV3 havien comès un delicte contra les institucions de l’Estat, per injúries greus als cossos i forces de seguretat. També demanaven la responsabilitat civil subsidiària de la CCMA pel gag on sortia un gos amb una gorra de policia i equipat com els antiavalots.

Veiem el gag pel qual van ser denunciats Toni Soler, Jair Domínguez i Magí García