Internacional

El jutge Llarena mou fitxa i demana a Itàlia la detenció de Toni Comín i Clara Ponsati.


El jutge Llarena del Tribunal Suprem espanyol ha enviat un comunicat a Tribunal de Sàsser on aquest matí compareix Carles Puigdemont, per recordar-los que les euroordres dels eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí que han acompanyat al president Puigdemont, encara estan vigents, cosa que està en contradicció amb el que assegurava l’advocacia de l’estat el passat juliol quan els hi van retirar la immunitat als tres eurodiputats catalans.

Per tant i donat que s’ha assabentat pels mitjans de comunicació que estan en territori italià, Llarena demana que siguin detinguts i posat a disposició de la justícia espanyola. Els dos han volgut fer costat al president Puigdemont que avui ha de declarar davant la justícia italiana que haurà de prendre la decisió de deixar-lo en llibertat, adoptant o no mesures cautelars o bé extradir-lo a Espanya.

Molts han estat els polítics i representants de les entitats independentistes catalanes que han volgut viatjar fins a l’Alguer per acompanyar a Carles Puigdemont.