Nacional

El Jutjat número 13 tanca la investigació i desestima la Rebel·lió i la Sedició en la macrocausa pels preparatius del Referèndum.

El jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha tancat avui la investigació de la macrocausa que seguia pels preparatius del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Dels 30 imputats, la majoria són càrrecs intermedis del govern de la Generalitat durant el període en què es va celebrar el referèndum, però cap d’ells ha sigut processat pels càrrecs de Rebel·lió o Sedició.

Els delictes de què se’ls imputa i pels que seran processats són els de malversació, de desobediència, de falsedat documental, de revelació de secrets i de prevaricació, tots ells amb una pena molt inferior de la que es demanava en un principi per rebel·lió i sedició.

Als processats per malversació els hi demanen una fiança solidària de 5.803.068 d’euros, que hauran de fer efectiva l’endemà del dia que rebin la resolució, si no els seus béns seran embargats, en una quantitat equivalent a la part que els hi toca pagar.

Els processats són Vicent Sanchis, Saül Gordillo, Núria Llorach, Joaquim Nin, Aleix Villatoro, Amadeu Altafaj, Antonio Molons, Jaume Clotet, Josep Ginesta, David Palanques, David Franco, Francesc Sutrías, Aleix Villatoro, Albert Royo, Natalia Garriga, Pablo Raventós, Rosa Maria Rodriguez, Francesc FabregasJosue Sallent, Xavier Puig, Rosa Vidal, Marti Patxot, Pablo RaventósMercedes Martínez, Joan Manel Gomez, Josep Masolivé, José María Gispert, Francesc Fabregas, Rosa Vidal, Marta Garsaball, Daniel Gimeno i Frederic Udina.