Nacional

El Montseny adopta mesures davant l’allau de gent i el col·lapse de cotxes

Parc Natural del Montseny – Foto: @xarxadeparcs

El Parc Natural del Montseny davant l’allau de visitants que s’està produint aquests darrers dies, adopta mesures per evitar la concentració de visitants, el col·lapse de cotxes en els seus voltants i els comportaments incívics d’algunes d’aquestes persones.

Segons informa la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, la direcció del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, en previsió que aquesta tardor pugui augmentar l’afluència de gent, sobretot aquest any que es presenta una bona temporada de bolets, prendrà mesures extraordinàries per evitar les aglomeracions i per garantir el respecte al medi natural del Parc.

Entre les mesures establertes hi ha la presència d’informadors que se situaran en diferents punts del Parc que col·laboraran amb l’equip de guardes, per evitar que els cotxes aparquin als vorals de la carretera per no entorpir la circulació que en alguns punts no permet el doble sentit.

Parc Natural del Montseny

Aquests informadors que estaran en els punts més freqüentats com el poble del Montseny, Collformic, Fontmartina o Viladrau, també advertiran als visitants que no envaeixin camins particulars i que siguin respectuosos amb el medi ambient, llençant la brossa als contenidors que s’han instal·lat arreu del Parc.

S’ha reforçat la senyalització com la de prohibir aparcar fora dels espais reservats a tal efecte o l’advertència que les autocaravanes no poden estacionar a partir de les vuit de la nit. L’incompliment d’aquestes normes, comportarà sancions. 

Des de fa dos anys ja hi ha dues línies de transport públic al Parc Natural del Montseny, el Bus parc, que des d’aquest cap de setmana fins al 8 de novembre es veurà reforçat fins a nou freqüències al dia. El Bus parc surt de l’Estació de tren de Sant Celoni, tots els dissabtes, diumenges i festius de l’any.