Successos

El noi que va morir fent “snorkel” a Platja d’Aro podria haver estat picat per un peix aranya

Segons els primers resultats de l’autòpsia, el noi de 16 anys que va morir el passat dissabte mentre feia “snorkel a la Platja Gran de Platja d’Aro, podria haver estat picat per un peix aranya que li hauria provocat un xoc anafilàctic per la reacció a una toxina.

Els pares del jove de Montagut i Oix a La Garrotxa han emès un comunicat en què atribueixen la mort del seu fill a la picada d’un “Trachinus araneus” una espècie de peix aranya que es troba a la fauna marina de la Costa Brava. Aquest peix té un verí perillós, encara que no sempre mortal, en les dues aletes dorsals.

El noi presentava una marca al coll que podria ser conseqüència de la picadura i altres senyals en el cap que apunten a això com a causa de la mort. El jove feia “snorkel” equipat amb una càmera tipus GoPro que gravava el fons marí, actualment està en poder de la família i en quant sigui entregada a la Unitat de Policia Judicial de Guàrdia Civil, analitzaran les imatges.

Dissabte passat sobre dos quarts de quatre de la tarda els pares es van donar que feia estona que no veien al seu fill que estava fent “snorkel“, un cop alertats els socorristes, es va iniciar el dispositiu de recerca, però no va ser fins passades les quatre que uns banyistes el van localitzar. Els serveis d’emergència van intentar reanimar-lo però malauradament no va ser possible.

El peix aranya viu enterrat a la sorra, i només deixa veure els ulls i una de les dues aletes dorsals amb què pica normalment als peus. És una picada dolorosa, a causa de la toxina dóna una sensació de cremor que es calma amb aigua calenta, mai apliqueu aigua freda. En algun cas es pot produir un xoc anafilàctic que causa la mort com en aquest cas, però sovint no és tan greu.

https://twitter.com/linformatiu_tve/status/1294673032049496064