Internacional

El Parlament Europeu revoca la immunitat de Puigdemont, Ponsatí i Comín


Aquest matí a les 9 s’ha fet pública la decisió que es va votar ahir a la tarda al Parlament Europeu amb relació a la retirada de la immunitat de Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín. La cambra ha decidit la retirada i per tant el jutge Llarena podrà reactivar l’euroordre de detenció.

Perdre la immunitat no significa perdre l’escó que els tres polítics catalans tenen a la cambra europea, ara la llibertat dels tres queda en mans de la justícia dels països residents, si el Tribunal Suprem decideix reactivar l’euroordre pels fets de l’1 d’octubre, que és el més probable.

En el cas de Comín i Puigdemont serà la justícia belga la que haurà de reprendre la tramitació que es va suspendre quan van adquirir la condició d’immunitat parlamentària. En el cas de Ponsatí el cas es va iniciar a Escòcia on residia quan es va activar l’euroordre, però ara resideix a Bèlgica cosa que fa possible que sigui aquest últim qui finalment decideixi sobre l’extradició.

Les defenses dels eurodiputats demanaran mesures cautelars al Tribunal General de la Unió Europea contra l’aixecament de la immunitat, demanaran que se’ls mantingui mentre no es resol el recurs de nul·litat contra la decisió de l’Eurocambra.

El Parlament europeu ha pres la decisió per 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions.