Nacional

El PP demana eliminar els noms de Puig Antich i Companys del nomenclàtor dels carrers de Barcelona


El PP ha demanat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament de Barcelona que s’eliminin del nomenclàtor dels carrers de Barcelona alguns noms, entre ells els de la plaça de Salvador Puig Antich i l’avinguda de Lluís Companys.

L’argument que donen per demanar aquesta modificació és perquè consideren que amb aquests noms no s’està complint el que marca la Llei de Memòria Històrica, ja que segons ells Puig Antich “promovia l’agitació armada i els atracaments violents” i Lluís Companys va ser el responsable d’afusellament de militars i va signar les execucions de més de 8.000 persones.

El PP al·lega que l’ajuntament d’Ada Colau en els darrers canvis en el nomenclàtor de la ciutat sempre ha afavorit el republicanisme, l’anarquisme o el nacionalisme català i proposen que sigui un nomenclàtor més plural amb noms com Salvador Dalí, Mary Santpere, Montserrat Caballé o Freddie Mercury, entre altres.

A més d’aquests dos noms citats anteriorment també demanaven que desapareguessin noms com Bonaventura Durruti, sindicalista de la CNT, Sabino Arana, considerat el pare del nacionalisme basc o Andreu Nin, líder del POUM assassinat durant la guerra civil.

Malgrat la demanda del PP, la proposta ha estat rebutjada pels vots en contra de Barcelona en Comú, PSC, ERC i JxCat.