Internacional

El President de Portugal demana a la Banca que torni els diners del rescat.

Marcelo Rebelo de Sousa – President de la República de Portugal

La forma en què Portugal ha fet front al Coronavirus ha estat molt diferent de com ho han fet Espanya i Itàlia. Mentre Portugal va decretar l’Estat d’alarma el mateix dia en què es van detectar 50 casos positius de Covid-19, Espanya ho va fer 13 dies després dels 50 casos registrats i Itàlia 16 dies més tard.

El resultat és força esperançador pel país veí i la forma que ha tingut la República de mantenir a ratlla el virus del Coronavirus ha tingut molt a veure. A hores d’ara hi ha poc més de 10.000 casos positius i 266 morts registrades. Mentre a Espanya tenim 130.759 casos positius i 12.498 morts. 

El President Torra des del primer moment ha estat demanant el confinament total de Catalunya, però en perdre les seves competències a favor de l’Estat, el resultat és similar 34.921 casos i 3.313 morts.

Una altra de les mesures que vol prendre la República Portuguesa és demanar als bancs que tornin els diners que els hi van donar fa una dècada pel rescat de les entitats financeres. El President Marcelo Rebelo de Sousa, ha fet aquestes declaracions:

“Cada portugués contribuyó para hacer viables los bancos. En este momentosabiendo que la banca está estabilizadaes una ocasión de retribuir a los portugueses lo que hicimos“. 

Afirma que la banca li deu al país una contribució molt important pels anys de l’última crisi i ara és el moment que retorni als portuguesos aquest suport. Avui té previst reunir-se per videoconferència amb els presidents dels principals bancs de Portugal.

A l’Estat espanyol, és a dir als ciutadans, el rescat de la banca ens va costar més de 65.000 milions d’euros i de moment el govern espanyol encara no s’ha pronunciat si pensa demanar a la Banca que retornin el que va sortir de les nostres butxaques.