Nacional

El que va publicar la foto de la noia violada per la Manada es deslliura de la presó per un dia.

L’autor de la publicació d’una imatge de la violació de la Manada amb el nom de la víctima, es deslliura d’entrar a la presó gràcies a l’Audiència de Navarra que en la revisió de la sentència li ha rebaixat la pena en un dia.

La condemna que havia sentenciat el Jutjat de Pamplona va ser de dos anys i un dia de presó per revelació de secrets i per un delicte contra la integritat moral de la víctima. Ara ha estat l’Audiència de Navarra on va recórrer l’acusat qui manté l’acusació dels delictes, però rebaixa la pena en un dia. 

Com és costum en aquest país, els condemnats a una pena de dos anys o inferior no entren a la presó si no tenen antecedents, per tant en aquest cas l’acusat es deslliura per un dia. Tots tenim en la ment el cas d’Isabel Pantoja, que malgrat estar condemnada a dos anys, el tribunal de Màlaga va rebutjar suspendre la pena argumentant la gravetat de la conducta de la cantant, el caràcter d’exemplaritat que tenia la pena i que amb l’entrada a la presó es complia la funció de servir de fre a possibles conductes semblants en el futur.

Per què l’Audiència de Navarra no ha tingut en compte el mateix criteri que el Jutjat de Màlaga en el cas d’aquest home que a més de la publicació a Twitter, va seguir insultant a la víctima, acusant-la que el seu problema era que anava beguda? Gràcies a ell, la víctima va necessitar assistència psicològica i fins i tot va marxar a viure a l’estranger.