Nacional

El Rei emèrit intenta regularitzar la seva situació fiscal amb Hisenda. Dirà allò de “Lo siento mucho, me he equivocado” i tot oblidat?


Segons publica aquest diumenge el diari El País, el rei emèrit a través dels seus advocats hauria presentat una declaració a Hisenda per tal de regularitzar la seva situació fiscal. En els pròxims dies l’Agència Tributària haurà de decidir si accepta la declaració, s’haurà de veure si demana més documentació o aclariments i l’import final que el monarca haurà de pagar.

Segons el citat diari, aquesta regularització seria tan sols per l’últim tema destapat de les presumptes irregularitats que podria haver comès el rei emèrit, el de les targetes bancàries que utilitzaven ell i la reina així com algun dels seus néts i que no està clar d’on provenien els fons, cas que està actualment en mans de la Fiscalia del Tribunal Suprem.

Aquestes targetes es van utilitzar entre els anys 2016 i 2018, quan el rei emèrit ja no tenia la immunitat que li proporcionava la Corona, ja que va abdicar l’any 2014. Si l’import no declarat supera els 120.000 €, es podria considerar com a delicte fiscal amb una condemna de fins a cinc anys de presó.

Recordem que en el discurs de Nadal que el rei emèrit va pronunciar l’any 2011 quan es jutjava el cas del seu gendre Iñaki Urdangarin, no es va cansar de repetir que Todos los españoles somos iguales delante de la ley“. Esperem que ara pagui els seus impostos com la resta de la ciutadania. Dirà allò de: Lo siento mucho, me he equivocado, no volverà a ocurrir“?