Nacional

El Rei emèrit molest perquè no el deixen tornar fins que la Fiscalia resolgui les investigacions obertes

Aquesta setmana vinent farà un any que vam saber que el rei emèrit havia marxat d’Espanya. Durant els primers dies, tot eren especulacions sobre el seu destí fins que finalment es va fer públic que estava en els Emirats Àrabs Units, on ha passat aquest darrer any marcat per la pandèmia i on les seves dues filles l’han visitat en diverses ocasions.

Ara segons publica El Periódico, es veu que el rei emèrit vol tornar a la Zarzuela, encara que només sigui per fer el gest de tornar a la residència real que el va acollir tants anys, sent conscient que després haurà de fixar la seva residència en algun altre lloc o fins i tot en algun altre país, algunes informacions afirmen que s’està construint una casa a Abu Dabi. Quan va marxar d’Espanya en el comunicat que va fer la Casa del Rei parlaven d’una estada temporal que s’ha convertit en un any.

Sembla que pels interessos de la Casa Reial ara en mans del seu fill, el rei Felip VI, no és convenient que el seu pare torni fins que la Fiscalia resolgui totes les diligències d’investigació que té obertes. El rei emèrit viu a Abu Dabi en una illa que li ha cedit el príncep hereu dels Emirats Àrabs Units, en un complex de luxe que reuneix totes les mesures de seguretat i discreció que necessita el rei que va haver d’abandonar el seu país i que ara vol tornar.

Segons publica la periodista Pilar Eyre en la seva columna a la revista Lecturas, diu que el rei emèrit està tranquil a Abu Dabi.

“Malgrat els rumors recurrents que anava a tornar a Espanya, Juan Carlos mai ha tingut intenció ferma de fer-ho. El culpable? Per a ell no són ni el seu fill ni la seva jove ni Podemos, sinó el president del Govern. “Sánchez no em vol a Espanya”, “Sánchez es vol carregar la monarquia”.

Pilar Eyre continua l’article especulant com seria un funeral si Juan Carlos I morís fora del seu país. Nosaltres posaríem el titular: “Mor el rei que va néixer i morir lluny del seu regne”.