Nacional

El Suprem dóna cinc dies als presos polítics perquè facin les al·legacions que considerin sobre els indults

No sabem si tindrà alguna cosa a veure que el PP hagi arrasat en les eleccions a la Comunitat de Madrid, però sembla que el govern està movent fitxa sobre els indults dels presos polítics catalans. La sala segona del Tribunal Suprem, presidida pel jutge Marchena, ha reactivat el tema dels indults i aquest mateix matí ha comunicat les interlocutòries en les quals dóna cinc dies de termini als dotze condemnats pel procés, perquè presentin les seves al·legacions.

Aquest tràmit és necessari per continuar amb el dictamen del Suprem, en elles els condemnats hauran “d’expressar el que tinguin per pertinent en relació amb les peticions d’indult que s’han formulat a favor seu”.

Donat que en cap cas el mateix condemnat ha demanat l’indult, sinó que han estat impulsats per terceres persones, entitats, institucions o associacions, Marchena demana als presos polítics que es posicionin sobre aquestes peticions d’indult i facin les al·legacions que considerin oportunes. Un cop fetes, la Sala emetrà el seu dictamen sobre els indults que preveu la Llei

Un cop elaborat aquest informe, es traslladarà al ministeri de Justícia, que ho proposarà al Consell de Ministres que haurà de decidir, ja que el dictamen del Suprem no és vinculant, l’última decisió recau sobre el govern de Pedro Sánchez.

Veient els resultats d’ahir a la Comunitat de Madrid, potser aquesta serà l’última oportunitat de veure als nou empresonats en llibertat. Recordem que hi ha altres tres persones condemnades per desobediència que no van ser condemnats a penes de presó.