Internacional

El Tribunal General de la Unió Europea no els hi retorna la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí.


El Tribunal General de la Unió Europea ha desestimat la petició de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí sobre el retorn de la seva immunitat com a parlamentaris del Parlament Europeu, perquè no veuen cap risc de detenció, ja que les euroordres, segons el Tribunal estan suspeses.

Els tres eurodiputats catalans van veure retirada la seva immunitat arran del suplicatori presentat pel Tribunal Suprem espanyol i quan Carles Puigdemont va ser detingut a Itàlia, el president va demanar recuperar la immunitat com a mesura cautelar.

Ara el TGUE considera que com les euroordres de detenció i extradició dictades pel jutge Llarena estan suspeses i que no les pot reactivar, no hi ha risc de detenció en cap país de la Unió Europea i si en algun cas fossin retinguts durant unes hores per algun país, per fer les oportunes comprovacions, això no representa un “dany greu ni irreparable”.

Així que cap dels tres eurodiputats necessiten immunitat fins que els tribunals europeus es pronunciïn sobre el fons del cas.