Nacional

El vicepresident del govern Pablo Iglesias compara a Puigdemont amb els exiliats de la República durant el franquisme.


El govern espanyol de vegades ens deixa perplexos amb les seves declaracions sobre Catalunya, sembla que estiguin jugant al policia bo (Pablo Iglesias) i policia dolent (Pedro Sánchez). Mentre el PSOE de Sánchez va avalar l’aplicació de l’article 155 del govern de Mariano Rajoy, ahir a la nit en el programa Salvados de la Sexta, el vicepresident del govern Pablo Iglesias ens va deixar sorpresos amb declaracions com aquestes, quan el presentador li pregunta:

Per què considera al Rei Juan Carlos un fugitiu i a Puigdemont un exiliat?

“Si Puigdemont està a l’exili, no és per haver robat a ningú o per intentar enriquir-se, sinó per portar les seves idees polítiques a un extrem”, segons ell erroni. Afirmant que “s’ha fotut la vida per les seves idees polítiques”.

Per acabar dient, referint-se al Rei emèrit:

Lo de l’altre, si és veritat, si presumptament ha robat diners o ha estat utilitzant targetes “black“, crec que la consideració moral és completament diferent”.

Al final compara a Carles Puigdemont amb els exiliats de la República durant el franquisme, sense compartir el que va fer Puigdemont, però apuntant que ho va fer motivat per les seves conviccions polítiques, que ve a ser com reconèixer que a Catalunya hi ha exiliats i presos per motius polítics.

Parlant del tema dels indults, Pablo Iglesias, va més enllà afirmant que creu que haurien d’estar lliures, però a més no haurien de ser inhabilitats perquè poguessin representar a la ciutadania que els ha votat.