Nacional

El vicepresident Pere Aragonès investigat per la Fiscalia per possibles injúries a la Corona

L’Associació Concòrdia Reial a la que ara s’ha sumat l’Associació professional de la Guàrdia Civil, ha presentat una denúncia contra Pere Aragonès per un presumpte delicte d’injúries a la Corona arran d’unes declaracions del vicepresident sobre la monarquia i el rei emèrit Juan Carlos I.

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha obert diligències per tal d’esbrinar si les declaracions d’Aragonès poden ser constitutives d’un delicte d’injúries. La denúncia fa referència a comentaris com “Els Borbons són una organització criminal” o “La monarquia només pot ser corrupta per definició”.

A més de Pere Aragonès d’ERC també han estat denunciats Ana Ponton del BNG i Teresa Rodríguez d’Adelante Andalucia, per declaracions similars que l’Audiència considera poden traspassar els límits de la llibertat d’expressió i ser constitutives de delicte.

Declaracions com “No hay incienso ni botafumeiro que tape la podredumbre de la Casa Real” per part del BNG o “La Monarquía es corrupta hasta el tuétano” d’Adelante Andalucia.