Nacional

El virus de la por guanya la batalla al Mobile World Congress. Suspès definitivament.

Definitivament el virus de la por ha guanyat la batalla al Mobile World Congress. Ahir al migdia els organitzadors del congrés més important del món sobre tecnologia, van decidir suspendre el certamen previst per la darrera setmana de febrer.

Quines han estat les veritables raons per la suspensió? El Coronavirus o la renúncia a participar d’alguns dels expositors, curiosament cap d’ells de la Xina? Malgrat l’anunci de totes les mesures de seguretat que es tenien previstes i que ni Barcelona ni Catalunya ni l’Estat espanyol han decretat cap alerta sanitària, els organitzadors han decidit suspendre. Interessos comercials, polítics, la batalla entre els Estats Units i la Xina?

 

Aquests mateixos dies s’està celebrant una Fira de la integració d’audiovisuals i electrònica a Amsterdam i a principis de març està previst el Saló de l’Automòbil a Ginebra, de moment no s’ha anunciat cap suspensió. Quina diferència hi ha entre Amsterdam, Ginebra i Barcelona?

Recordem que els dos únics casos de Coronavirus detectat a l’Estat Espanyol, un a les Canàries i l’altre a les Balears, tots dos s’han contagiat en països estrangers.

Qui pagarà les despeses de cancel·lació? La majoria d’assegurances tenen previstes indemnitzacions per causa de força major, però com que no està decretada l’alarma sanitària a Barcelona, està complicat que es facin càrrec d’elles.

El principal perjudicat d’aquesta cancel·lació és sens dubte la ciutat de Barcelona, els hotels, restaurants, taxis, fins i tot els clubs nocturns i sobretot las més de 12.000 persones que tenien assegurat un lloc de treball durant aquests dies.