Successos

El Virus del Nil ja s’ha cobrat la primera víctima a Sevilla

Si Andalusia no tenia prou amb la pandèmia del Coronavirus, ara s’ha d’enfrontar al Virus del Nil que ja s’ha cobrat la primera víctima, un home de 77 anys de La Puebla del Rio (Sevilla) que es trobava ingressat feia dies a l’UCI de l’Hospital Virgen del Rocio de Sevilla.

En total són 35 les persones afectades per aquest virus, 26 d’elles hospitalitzades a planta i 6 a l’UCI, segons les darreres dades de la Conselleria de Salut del govern d’Andalusia, totes elles de la zona de Coria del Rio i La Puebla del Rio a Sevilla. A hores d’ara hi ha 10 pacients més sospitosos.

El virus del Nil es transmet a través de la picadura d’un mosquit infectat i de la mateixa manera que el Coronavirus la majoria de la població és asimptomàtica, però en un 20% dels casos es pot desenvolupar el que es coneix com la febre del Nil, amb símptomes semblants a la grip i en un 1% dels casos pot causar una afecció més greu com l’encefalitis o meningitis. La població de més risc és aquella que té un sistema immunitari debilitat, persones grans o amb altres patologies.

Les altes temperatures i les pluges que s’han produït aquesta primavera a Andalusia han fet proliferar la colònia d’aquest mosquit. Les autoritats sanitàries ja han ordenat la fumigació per eliminar-los en poblacions com Coria del Rio, La Puebla del RioIsla Mayor o Tomares.