Nacional

Els carrers d’Aragó i Mallorca de Barcelona perdran un carril de circulació de vehicles particulars.

Està clar que Ada Colau, alcaldessa de la Ciutat Comtal de Barcelona, aposta per controlar la contaminació posant en marxa una sèrie de mesures per preservar el medi ambient.

Entre totes elles podem destacar:

  • El carrer d’Aragó perdrà un carril de circulació per a vehicles particulars i es convertirà en un carril BUS-TAXI.
  • El carrer Mallorca també perdrà un carril, entre Diagonal i Meridiana, però encara no se sap a què serà destinat.
  • Fer més “Zones 30” a la ciutat. La “Zona 30”, pretén equilibrar la convivència entre vehicles, bicicletes, motocicletes, transport públic i vianants, zones en les quals la velocitat màxima és de 30 km/h. En les mesures anunciades es planeja fer “Zona 30” el passeig de Sant Joan, Gran de Gràcia, Rocafort, Sicília, Ausias March i Comte Borrell.
  • Es crearan més Superilles, on diverses illes de cases es configuren com una sola entitat, guanyant espai per a vianants, limitant el tràfic de vehicles i donant prioritat a la mobilitat sostenible, verd i respectuosa amb el medi ambient. Amb aquest pla de mesures, s’acabaran les que estan en construcció i es faran de noves a Sant Gervasi, Bonanova i Eixample. 

Precisament ahir la Comissió Europea va advertir al govern espanyol de què prengui les mesures pertinents per lluitar contra la contaminació de l’aire, sobretot a les grans ciutats com Barcelona i Madrid.

Ada Colau va afirmar ahir que Barcelona ha de ser líder en la lluita contra la contaminació i vol que sigui un referent en l’àmbit mundial.

També estan estudiant la possibilitat d’establir un Peatge d’entrada a la ciutat en els episodis d’alta contaminació, però de moment, tan sols és un estudi.