Nacional

Els condemnats pel cas Palau, Jordi Montull i la seva filla estarien amagant ingressos per no pagar el que imposava la sentència.


Segons publica Catalunya Ràdio, Jordi Montull i la seva filla Gemma Montull estarien amagant l’import que cobren de l’arrendament de diferents pisos i finques que tenen en propietat, per tal de no pagar el comís al qual van ser condemnats per la sentència del cas Palau.

Segons la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, Jordi Montull i la seva dona cobren 28.400 euros de tres pisos que tenen llogats al Masnou, per tant el condemnat estaria amagant la meitat d’aquests diners per tal que no li embarguin per fer front al comís de 750.000 euros. Montull paga cada mes 500 € mensuals amb l’argument que no pot pagar més, ja que ha de passar una pensió a la seva dona. La FAV demana a l’Audiència que li embarguin aquests diners provinents dels arrendaments.

Pel que fa a la seva filla, segons la Fundació Palau de la Música que exerceix com acusació particular en el cas, també ha denunciat que Gemma Montull rep 3.350 euros mensuals del lloguer de tres finques que té en propietat i que no destina a rescabalar els diners comissats, ella tan sols paga 500 € mensuals com el seu pare.

Recordem que Jordi Montull va ser condemnat a set anys i sis mesos de presó i a pagar una multa de 2.900.000 d’euros per malversació de diners públics, apropiació indeguda, falsedat en document mercantil, falsedat comptable, tràfic d’influències, blanqueig de diners i un delicte contra la hisenda pública.

Gemma Montull va ser condemnada a quatre anys de presó i a una multa de 2.600.000 euros per malversació de diners públics, apropiació indeguda, falsedat en document mercantil, falsedat comptable, tràfic d’influències i blanqueig de diners, encara que no va entrar a presó, ja que el tribunal li va suspendre aquesta pena.