Internacional

Els Estats Units de Trump compra totes les existències mundials de Remdesivir

Donald Trump continua amb la seva política que defineix molt bé el seu lema America first and only America first (Amèrica primer i només America primer) i ara ha tornat a demostrar-ho comprant pràcticament totes les existències dels pròxims tres mesos d’un dels medicaments que s’ha demostrat que funciona contra el Coronavirus, el Remdesivir.

Què passarà quan tinguem una vacuna efectiva per la Covid-19, també l’acapararà Donald Trump pels seus compatriotes i que tal com és el sistema sanitari dels Estats Units, tan sols arribarà a qui la pugui pagar, deixant a la resta del món indefens?

Gilead Sciences, el laboratori californià que va descobrir el Remdesivir, que el produeix, té la patent i distribueix, ha venut pràcticament totes les existències del fàrmac dels pròxims tres mesos a l’administració de Trump, fins al mes d’octubre tan sols queda un 5% del producte.

El Remdesivir es va crear per lluitar contra l’Ébola però estava en fase experimental, ara amb la pandèmia de la Covid-19, es va veure que era efectiu i es van afanyar a treure’l al mercat amb un preu de 2.800 € per un tractament de sis dosi. 

Donald Trump ja ens té acostumats a aquest tipus d’accions, però on queda l’ètica de Gilead Sciences, el seu president Daniel O’Day podrà dormir tranquil sabent que hi ha gent que pot morir pel sol fet de no ser nord-americà? Amb l’agreujant que com ells són els que tenen la patent, cap altre laboratori del món pot produir Remdesivir.

Si finalment és la Xina la que descobreix la vacuna contra el Coronavirus, li vendran als nord-americans?, la reacció lògica després del que ha fet Donald Trump, és d’esperar que sigui que no, però la població estatunidenca no té culpa del president que té.