Nacional

Els metges d’atenció primària convoquen una vaga de quatre dies aquest octubre

El Sindicat de Metges de Catalunya ha anunciat avui que ha convocat una vaga per als dies 13, 14, 15 i 16 d’octubre en el servei d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut. Segons informa el Sindicat, no tenen una altra opció que convocar vaga per “salvar i evitar el desmantellament del primer nivell assistencial, causat per la desídia dels seus gestors”.

En plena pandèmia de la Covid-19 i coincidint amb l’inici de la campanya de vacunació de la grip que està prevista pel 15 d’octubre, 5.900 metges de família, pediatres, ginecòlegs, radiòlegs i odontòlegs dels CAP estan cridats a la vaga.

El Sindicat que ja va dur a terme diverses mobilitzacions a finals del 2018 i després de diferents requeriments a l’ICS per resoldre la situació límit en què es troba el servei d’atenció primària i la situació laboral dels professionals, no han rebut cap solució, és més, encara s’ha agreujat i més en aquests moments per causa de la Covid-19.

Ara amb aquesta convocatòria de vaga el que pretenen és que l’ICS compleixi íntegrament l’acord al qual van arribar quan van aturar la vaga del 2018, que encara no s’ha desplegat del tot, així com un increment de la plantilla, ja que en els darrers deu anys s’han perdut més de 800 professionals.

A més també demanen una millora en les retribucions per tal d’evitar que molts professionals marxin fora del nostre país on tenen millors condicions econòmiques. Per finalitzar reconeixen que no tenen una altra via que l’enfrontament directe amb l’ICS per millorar les seves condicions laborals i poder donar un millor servei al ciutadà.