Nacional

Els mítings que la JEC obliga a fer a TV3 no interessen a Catalunya

La Junta Electoral Central va obligar a les cadenes de televisió pública catalanes, TV3 i 3/24 a emetre dissabte passat, una programació compensatòria per Ciutadans, PSC i PP en considerar que van ser discriminats pel que fa al temps dedicat per les cadenes, arran de la retransmissió de la manifestació celebrada a Madrid el passat 16 de març.

Ciutadans, PSC i PP, podien triar quins actes volien que es retransmetessin amb un temps total igual al que va durar la manifestació de Madrid i proporcional a la representació que té cada partit en el Congrés dels Diputats. Els tres partits van escollir els mítings que donaven el tret de sortida a les seves campanyes.

Els grans titulars de molts mitjans de comunicació són que la JEC amb la seva decisió ha ensorrat l’audiència de TV3, i sí no es pot negar la realitat, durant la retransmissió de la programació compensatòria el share va baixar a un 3%, tan sols 35.000 persones, (28.000 TV3 i 7.000 3/24) van sintonitzar les cadenes catalanes.

Crec que el titular més interessant d’aquesta notícia és que a Catalunya no l’interessen els mítings d’aquests tres partits. En canvi l’audiència de la retransmissió de la manifestació pel dret a decidir celebrada a Madrid, va ser del 26,3%, 468.000 espectadors.

En un dia normal l’audiència de TV3 ronda el 15% i malgrat la imposició de la JEC, menys les dues hores de mítings dels partits compensats, encara va ser la cadena amb més audiència de Catalunya, amb un 10,8, la segona va ser Telecinco amb un 10,1.